Panasonic S1 & S1R

geplaatst in: Aankondigingen, Blog | 0

Enkele maanden geleden hebben we al eens een korte blog gemaakt over de komst van de 2 fullframe camera’s van Panasonic. Nu de camera’s officieel geïntroduceerd zijn, de specificaties bekend zijn gemaakt en welke lenzen er uit komen, leek het ons goed een nieuwe blog hier aan te wijden.

De 2 camera’s lijken op elkaar, maar zijn toch wel verschillend van elkaar zo heeft de S1 een 24,2  megapixel sensor en de S1R een 47,3 megapixel sensor die je haarscherpe beelden geeft. Door speciale technologie in de camera kan je foto’s maken met de S1R van maar liefst 187 megapixel. Met de S1 zijn foto’s te maken van 96 megapixel. Beide camera’s beschikken over een dual card slot wat erg fijn is. Je kan dan makkelijk direct een back-up maken van je foto’s. Of op kaart 1 RAW fotograferen en op kaart 2 JPEG. De kaarten die in de camera gaan zijn, 1 XQD kaart en 1 SD kaart. De camera’s beschikken over fantastische Dual I.S. beeldstabilisatie. Dit maakt ze erg geschikt om bij weinig licht te fotograferen, of met langere sluitertijden nog uit de hand fotograferen. Wat ook een fijn voordeel is van de camera’s is dat ze weerbestendig zijn, dit is erg fijn voor bijvoorbeeld de landschapsfotograaf. Een mooie extra op de camera is het top lcd scherm om snel de instellingen te kunnen aflezen. Achter op de camera zit een 3,2’’ aanraakgevoelig scherm dat ook nog eens kantelbaar is. Wat misschien wel de grootste innovatie is, is de zoeker van de camera. Deze beschikt over 5,76 miljoen pixels en kan worden ingesteld op een framerate van 60 of 120fps.

Op het moment dat de camera op de markt komt, komen er ook 3 prachtige objectieven op de markt die voor fullframe sensoren geschikt zijn. Het zijn een 50mm F/1.4 lens, een 24-105mm F/4 en een 70-200 F/4 lens. Al deze lenzen beschikken over een L-mount. De L-mount is een samenwerking tussen Leica, Sigma en Panasonic en daarmee zorgen ze er voor dat er nog meer camera’s en lenzen uitwisselbaar worden.