Hoya HDX UV filter

geplaatst in: Reviews | 0

Met speciaal gehard optisch glas is het Hoya HDX Uv-filter een geweldig fotografie-filter, dat onder alle omstandigheden optimaal presteert. Aan beide zijdes van het filter zijn acht coatingslagen aangebracht, waardoor de lichtdoorlaatbaarheid op 99,4% blijft en geen enkele kleurzweem toelaat. Het HDX filter is absoluut kleurneutraal en verbetert dankzij de goede coating de prestaties van een gemiddelde lens door het wegnemen van de meeste spiegelingen voordat die in het objectief binnenkomen.

Extreem duurzaam Hoya HDX Uv-filter
Acht coatingslagen aan beide zijdes zorgen voor een maximale optische prestatie. De toplagen zijn gemaakt van circa tien keer hardere diachronistische coatings, waardoor verontreiniging weinig schade kan aanrichten. Daardoor gaat dit filter extra-lang mee! De filters zijn door middel van een speciale techniek degelijk verzonken in een duurzame, zwart geanodiseerde aluminium filtervatting. De productietechniek omvat verhitting en krimp, waardoor het aluminium het filterglas volledig omsluit en vocht of licht niet kunnen binnendringen. Bovendien is het optisch glas aan de zijkanten gepolijst en matzwart gelakt.
Sterkte
Een filter dient ook als bescherming van de frontlens van je kostbare objectief. Een kras op de kwetsbare coating van een hoogwaardig objectief maakt de kans op ongewenste reflecties groter. Een filter verlengt zo de levensuur van elk objectief. Maar waar je niet aan moet denken, is dat het filter al bij een klein tikje in scherven uiteenvalt. Toch zijn er filters te koop waar dat het geval is.